Tervetuloa!

Uutisia
Etusivu
Päiväkirjat
Koirat
Pentuja
Pentueet
Champion
Jalostukseen
Historiaa
Foto
Faktaa
Guestbook
Sivuhakemisto
Contact

Kasvatan   karkeakarvaisia mäyräkoiria kotiympäristössä Ahvenanmaalla, Finströmin kunnassa, Bergössä. 

Meillä koirat elävät sisällä perheenjäseninä ja tavoitteenani on kasvattaa henkisesti ja fyysisesti terveitä mäyräkoiria monimuotoisia metsästysomi-naisuuksia unohtamatta. Metsästämme  kaurista ja jänistä,  myös supikoiriakin löytyy.  Tällä hetkellä kotonamme asuu kolme mäyräkoiraa.

Sain Playadel Bergs kennelnimeni 2004 ja ensimmäinen mäyräkoira pentue syntyi samana vuonna.  

SKK on myöntänyt minulle Vuolasvirta palkinnon  jonka Kennelliito myöntää korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille koirankasvattajille.

Kuulun mm. Suomen koirankasvattajien liittoon, Suomen Mäyräkoira liittoon, Suomen Kennelliitoon, Svenska taxklubbeniin, taxklubben Sydvestiin, Norjan mäyräkoira kerhoon ja Ålandstaxklubbeniin.

Olen mäyräkoirien ajokokeiden tuomari ja käynyt Suomen kennelliiton kasvattaja- ja jalostus kurssin sekä luolakoirien toimitsija kurssin.

Kotimme Ahvenanmaalla Bergön saaressa Finströmin kunnassa

Kotisivuiltani löytyy tietoa koiristamme, tulevista pennuista sekä kasvattamistani pentueista.

Fakta sivuille olen kerännyt informaatiota  mäyräkoiran  hoidosta,  kokeista & niissä käytettävistä lyhenteistä & ilmoituslomakkeita & sääntöjä ja tietoa mäyräkoirilla esiintyvistä sairauksista.

Päiväkirjoissa on kennelin koiriin liittyviä kirjoituksia ja kuvia, kasvattiemme omistajien lähettämiä kuvia ja kuulumisia sekä jokaisen pentueen omat pentupäiväkirjat kuvineen. Foto sivulla on vielä lisää kuvia.

Uutisia sivulla on uutisa sekä linkit viimeisempiin tapahtumiin.

Sivuhakemistossa on kaikki sivut sekä aakkos- että päivitys-järjestyksessä.  Yhteystiedot löytyy contackt linkin alta.

 

Pyrimme järjestämään kasvattien omistajien kanssa vuosittain tapaamisia, koe ja näyttelymatkoja sekä mahdollisuuksien myötä yhteisiä metsästysviikonloppuja .

Järjestettyjen tapaamisten kirjoituksia ja kuvia löytyy päiväkirjoista sekä foto sivuilta.

Mäyräkoirien kasvatus ja niiden kanssa harrastaminen on antanut minulle paljon. Harrastuksen myötä olen "nähnyt mailmaa" ja saanut uusia  tuttuja sekä ystäviä.. Myös osasta kasvattien omistajista on tullut hyviä ystäviäni. Olemme yhdessä kokeneet ikimuistettavia tapahtumia laidasta laitaan.

Värisseet aamuyöstä terminaalin ulkopuolella, minibussissa huonosti nukutun yön jälkeen, odotellen laivaan pääsyä. Kylvetty porukalla kylpytynnyrissä ja savusaunoissa. Kastuttu litimäriksi metsästysreissuilla tai hikoiltu kesäkuumalla näyttelypaikoilla.  Reissuilla on tullut nähdyksi yhtä ja toista majapaikkaa.

Olenkin sitä mieltä että mäyräkoiraharrastuksessa on hyvä omistaa kasa komposti häkkipalasia, pitää mukana otsalamppu ja unohtaa vaaleat vaatteet.

 

Toivottavasti viihdyt sivuillani, ethän unohda vieraskirjaani .

Mervi Nordqvist

 

Tämä sivu on päivitetty 10.06.2013

 

Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen kielletty!    Bilder & annat material får ej kopieras utan tillstånd