Päiväkirja -07 osa1

back
up
next

 

Uutisia
Etusivu
Päiväkirjat
Koirat
Pentuja
Pentueet
Champion
Jalostukseen
Historiaa
Foto
Faktaa
Guestbook
Sivuhakemisto
Contact

 

<<Linnunpoikanen    <Madde

 

29.-28.6.

 

Lähdimme veneilemään ulkosaaristoon

 

Ida sai jäädä tällä kertaa kotiin hoitelemaan pentuja.

 

Valitettavasti linnunpoikaset olivat vielä maissa joten koiria ei voitu laskea irti.

 

Rakensimme kompostihäkeistä koirille oman ulkoilutarhan uima-altaineen. (koko meri)

 

<Jonny & koirat

<Saaristolainen koirien ulkoilutarha

Juhannus 2007

Foxi, Rut, Maura, Madde, Tippa, Mape ja Bea

Foxi, Rut, Maura, Madde, Tippa, Mape ja Bea. (Kuvasta puuttuu Tom Tom ja Julia)

Vietimme "koirarikasta" Juhannusta.

 

Pihalla pyörähteli parhaimmillaan: 1 iso villakoira, 1 borderterrieri, 7 mäyräkoiraa

(2 lyhytkarvaista & 5 karkkaria) Joten voi sanoa että tontillamme oli 16 koiraa. Oli aika vaikeaa saada kaikkia samaan kuvaan

 

Mökillä oli vielä kylässä yorkshiren-terrieri ja cotton tulear.

Ida oli sisällä omassa rauhassa pentuineen.

Tom Tom, Foxi, Mape & Madde

Dogs

Vasemmalta:

Mape, Tippa,

Bea, Tom Tom,

Maura, Foxi,

Rut ja Madde

"Rut" & "Maura"

Rut ja juuri

trimmattu Maura

21.06.2007

Ida synnytti 4 poikaa ja kaksi tytiä. Kaikki sujui hyvin, Tällä kertaa pennut eivät syntyneet sänkyymme vaan aivan uuteen pentulaatikkoon.

Ensin tuli isoin uros, hetken päästä narttu ja toinen uros. Puolen tunnin tauon jälkeen kaksi pojua lisää ja luulin että siinä oli kaikki. Ida kävi ulkona sekä pesulla. Vaihdoimme aluset ja sitten sieltä putkahti vielä toinen tyttö. Ida hoiteli itse kaiken. avasi sikiökalvot, katkaisi napanuorat ja nuoli pennut puhtaaksi. Kaikki pennut alkoivat myös välittömästi imeä.

mäyräkoiranpentuja syntyneet 21.6.2007

Syntymä painot
narttu 249g
narttu 233g
uros 320g
uros 282g
uros 233g
uros 250g

14.06.2007

Hupsis kun on aika vierähtänyt nopeasti. Tässä kuukauden tapahtumia ja kuvia.

Ida, "Rut", Julia & "Madde"

yllä: Raskaana oleva Ida, "Rut", Julia ja Madde

 

Idan vatsa vain kasvaa ja vauhti on hidastunut. Raskaana olevilla naisilla on kuulemma mielitekoja. Niin Idallakin, silakat. Juhannuksena pitäisi olla pentuja talossa.

 

Julia on käynyt päivähoidossa telmimässä Madden kanssa. Kuumuus ei näytä haittaavan menoa yhtään.

 

Madde se kasvaa ja riepottaa niin Rutia sekä Idaa mutta on todennut että villakoiran hännän on syytä antaa olla rauhassa.

Ylioppilasjuhlissa Madde telmi  Suomen pystykorvapennun Pimun kanssa.

Pimu & Madde

Madde melkein 4 k

Madde ja Pimu

 

foto: Mervi Nordqvist

8.5.2007

 

Olimme iltakahvilla pellon laidalla valokuvaamassa kauriita. Kauriit ovat nyt laikkullisia vaihtaessaan talviturkkin kesäasuun. Vasat eivät ole vielä syntyneet joten emät ovat pulleita.

Madde oli mukana tutustumassa tulevan syksyn "työsarkaan".

Mikkels Madam "Madde"
foto: Mervi Nordqvistfoto: Mervi Nordqvist

Mikkels Madam "Madde"

Maddea hajut kiinnostivat kovasti ja kau-riin kakka maistui namilta. Kauriin haukku-ääni  ihmetytti. Kauris toisinaan paetessaan päästelee koiran haukuntaa muistuttavaa ääntä. Varsinkin jos on epävarma mitä pa-kernee. Pikkupukit mittailivat kuka kukin on. Valitettavasti kuva on epäselvä, olivat  kaukana

foto: Mervi Nordqvistfoto: Mervi Nordqvist

5.-6.5.2007

Julia näytteilyissä viikonloppuna. Lauantaina JUN 1, JUK 2, sunnuntaina JUN 2. Pitäisi saada lisää painoa ja varmuutta esiintymiseen.

21.-23.4.2007 Astutus- & jälkikoematka Ruotsiin

Bea opiskelee

 

Ida ja Bea aamulenkillä

Perjantaina aloimme suunnistaa kohti Jönköpingiä. Riitta lähti mantereelta mukaan astutusavuksi. Samalla reissulla oli tarkoitus mennä "kummilapseni"  Bean kanssa jälkikokeisiin. Bea on Riitan ja Sepon lyhytkarvainen mäyräkoira.

Laivalla Bea luki suomalaista kirjallisuutta nimeltä  Juoppohullun päiväkirja.

 

Saavuimme myöhään illalla majapaikkaamme. Olin bongannut mökin netistä ja halvalla kuin "Wilen" kun piti saada,  niin majapaikka oli myös sen tasoinen. Mökki oli kyllä iso ja tilava, kahdessa kerroksessa. Valitettavasti alakertaa oli ollut asuttu koko talven. "Perhe" oli jättänyt jälkeensä pienen pieniä ruskeita pipanoita, myös pöydille. Suihkua ei myöskään ollut lainkaan. Maisemat kyllä olivat mahtavat. Bea kun herätti meidät aamukuudelta, niin ehdimme käpytellä kunnon aamulenkin.

 

Onneksi oli oma kahvinkeitin mukana niin tiesimme että pannussa on vain kahvinpuruja eikä muita mustia pipanoita. Kahvit keitettyämme lähdimme tapaamaan Figaroa ja etsimään uutta yösijaa.

 

Figaro perheineen odotti meitä aamiainen valmiiksi katettuna. Ystävällisiä kaikki, isäntäväki Harald & Kristina ja sulhanen Figaro. (koiraahan me ensi-sijaisesti katsastimme)

Sovimme että Bean jälkikokeiden jälkeen testaisim-me jos "rakkaus" Idan ja Figaron välillä syttyisi.

 

Bean suoritettua jälkikokeen (sai ykkösen), opasti Harald meidät uuteen majapaik-kaan. Onneksi siellä ei näkynyt edellisten asukkaiden jälkiä. Peseydyimme ja toivoim-me ettei tulisi mitään rottakuumetta edellisen yön seurauksena.

 

Ida ja Figaro päästettiin yhteen ja leikki alkoi. Figaro puhdisti huolella Idan korvat ja Ida siirteli häntää sivuun mutta ei halunnut sen enempää. Antoi siis ymmärtää antavansa muttei ymmärtänyt antaa. Päätimme yrittää sunnuntaina uudestaan.

Ida ja Bea uimarannalla

Kristina ja Harald kutsuivat meidät illaksi syömään hirvipataa. Ihastelimme ennen päivällistä Vätterin rantoja. Keskusteltuamme mukavia ja syötyämme itsemme ähky-puhku täyteen suunnistimme  yöpaikkaan.

 

Nukuimme parisängyssä, kaikki neljä. Riitta, minä ja koirat. Yörauhan säilyttämiseksi se on paras ratkaisu. Bea kun ei osaa päättää nukkuisiko minun vai Riitan vieressä ja jos nukuimme eri sängyissä, hyppii Bea sängystä toiseen. Mitähän ne mökin vuokraajat ajattelevat kun kyselen majapaikkaa. "Onhan teillä sitten parisänky tai sängyt saa ainakin vierekkäin? Jaa aviopariko? Ei meidän miehet jää kotiin mutta haluamme samaan sänkyyn ja koira kans!!!"

 

Sunnuntai-aamulla tuli Figaro uudestaan kyläilemään. Nyt onnistui ja koirat olivat kiinni 65 minuuttia!!! Onneksi olimme sisällä emmekä ulkona vesisateessa. Maanantaina koitettaisiin vielä uudestaan.

 

Tihkusateessa ei huvittanut tehdä pitkiä lenkkejä ja alkoi pitkästyttämään tämä turistina olo. Mökissä ei ollut telkkaria tai radiota. Saunaa ei ollut.. Mitäs tehtäisiin? Olin ottanut tietsikan mukaan ja siitähän pitäisi joku peli löytyä. Elämäni ensimmäistä kertaa pelasin flipperiä tietsikalla. Ekan erän voitin minä mutta itku pitkästä ilosta. Riitta hakkasi jatkossa flipperiä paremmin. Kone jakeli bonuspisteitä vaikka kuinka. Riitta siirtyi tasolta toisella, pisteitä sateli ja siinä samassa paloi grillimakkarat. Innoissani en malttanut mennä pihalle niitä kääntelemään.

No paketin päällähän luki hiillosmakkara ja hiillosmakkaroita me myös saatiin.

Kunnolla grillattu makkara

Maanantai-aamuna pakkasimme tavarat ja odottelimme Figaroa kyläilemään. Figaro tuli turhaan. Iidalla ei rakkaus enää kukoistanutkaan. Hyvästelimme isäntäperheen ja ajoimme suoraa soittoa kohti Grisslehamnin satamaa. Pääsimme illaksi Ahvenanmaalle ja saunaan!

Bea ja Riitta joutuivat nyt omaan sänkyyn. Pitäisiköhän hankkia kolmenhengen sänky? Sitten sinne mahtuisi minä & mieheni & omat koirat ja kaikki vieraat.

13.4. 2007

Emme ole taikauskoisia ja haimme uuden per-heenjäsenen Madden, perjantaina vaikka se olikin kuun 13 päivä.

Matka sujui autossa sekä laivalla mainiosti, matkaseurana oli "Rut". Kotiin tultuamme tutustuttiin muihin koiriin.

 

Alla Ida & Madde, Tom & Madde

Tom Tom, Julia & Ida

Ida

Rut

1.4.2007

Kesä on todella tulossa. Meillä näkee sen parhaiten kuopista joita ilmestyy piha täyteen. Viikossa 22 uutta kaivantoa. "Työmiehiä" on ollut 4 kpl.

 

Jäät ovat myös lähteneet merestä ja koirat pääsivät saareen juoksentelemaan. Rut oli ensimmäisenä tauko uinnilla kaivuu töiden välissä

Tom Tom, Ida, Ru t& Julia

24.3.2007

Julia osallistui Tampereen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Näyttelyssä oli kaiken kaikkiaan 54 karkeakarvaista mäyräkoiraa. Tuomarina oli Paul Santon. Julia sai junioriluokasta arvosanan erittäin hyvä ja voitti luokkansa. 32 nartusta ainoastaan 5 kpl sai arvosannan erinomainen.

 

Samalla reissulla kävimme Kokemäellä. Julia sai peuhata yhden borderterrierin ja kolmen muun mäyräkoiran kanssa. Tomppa oli seuralaisena mukana ja borderterrierin mielestä Tompan parrassa oli kiva killua.

11.03.2007 Kuvia kasvateilta:

"Maura" ja "Topi", puolisisarukset, tapasivat toisensa Imatran ryhmänäyttelyssä.

Maura JUN EH, JUK 2,

Topi KÄY EH , KÄK1

Maura ja Topi

Maura pöydällä

Supeja kannon alla (Jonny, Riitta ja Seppo)

Supeja kannon alla(Jonny, Riitta ja Seppo)

Seppo Saari "tunkee" luolaan

Seppo tarkastelee luolan tapahtumia

Seppo Saari & Freckle-Face Calibra "Rut" & luolan supit

Rut & Seppo Saari & luolan supit

Seppo Saari & Freckle-Face Calibra "Rut" & Bertil Nordqvistja  päivän saalis

yllä: päivän saalis ( Seppo, Rut, Bertil ja supit)

 

25.02.2007

 

Teimme tänään luolakierroksen. Luolakoirana toimi "Rut" ja saalis 4 supikoiraa.

 

Kolme ensimmäistä luolaa olivat tyhjiä. Yksi a-sumaton ja kahdesta olivat supit lähteneet liik-keelle. Jälkiä seuraamalla löysi Rut supiparin pienestä kolosta kannon alta. Sinne oli turha koiraa laittaa joten Rut sai tyytyä katselemaan vierestä metsästäjien touhuja.

 

Neljäs luola oli asuttu ja siellä oltiin myös  koto-na. Rutin mentyä sisällä alkoi kuulua meteliä. Rut alkoi supien pihalle painostuksen ja saimme saaliiksi vielä toiset kaksi. Valitettavasti tämä luola ei ollut kelvollinen LUME (luolametsästys-koe) kokeen suorittamiseen, joten koetta ei ollut vaikka olisi ollut tuomarikin paikalla.

18.02.2007

Idalla odotellaan juoksun alkamista ja pentueen isäksi  päädyin S KVA-A & S JVA & S MVA Sönnerskogens Figaroon. Lisää Figarosta  voi lukea hänen sivuiltaan.

Figaro on nuori koira jolla on mahtava sukutaulu ja tulokset mutta ei vielä jälkeläisiä.

Sukutaulussa kolmessa polvessa (14 koiraa) on kaikkiaan 11 ajovaliota, joista  2 on pohjois-maisia ajovalioita. 11 muotovaliota, joista 3 kansainvälisiä muotovaliota. Sukutaulusta löytyy  myös pohjoismainen luolavalio ja 2 jälkivaliota. Alla Figaron kuva

Sönnerskogens Figaro

 

03.01.2007

Julia ja Ida oli kuutamolla jänisjahdissa. Saalista ei saatu mutta haukkua kuunneltiin. Julia on nyt 7 kuukautta ja ajeli pari 25 minuutin pätkää. Toivottavasti saisimme uutta lunta ja Julian isäntä ehtisi mukaan jäljestämään jänöä sekä kuuntelemaan haukkua.

Meille on ilmestynyt "uusi" vanha sohva jossa kaikki mäykyt lepäilivät.

Kuvassa äiti Rut, nuorin pentu Julia ja vanhempi "pentu" Ida

 

1.1.2007

Vietimme uutta vuotta laivalla.

style ala Tom Tom

 

Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen kielletty!    Bilder & annat material får ej kopieras utan tillstånd