Välkommen!

Hem
Nyheter
Dagböcker
Hundarna
Valpar
Kullar
Champion
Avelshanar
Historik
Foto
Taxfakta
Guestbook
Innehåll
Contact

Jag heter Mervi Nordqvist och uppföder strävhåriga taxar i hemmiljö på  Bergö på Åland  i Finland.

Hundarna är våra familjemedlemmar och bor inne med oss. Idag bor det tre taxar hemma med oss. Vi jagar rådjur, hare och försöker hålla  mårdhund stammen nere.

Med min uppfödning strävar jag efter mentalt och fysiskt friska hundar utan att glömma taxens mångsidiga jaktegenskaper. Kennelnamnen Playadel Bergs fick jag år 2004 och samma år föddes vår första valpkull.

Finska  Kennelklubben har beviljat till mig Vuolasvirta -pris  som är det högsta utmärkelse för meriterade hunduppfödare

Jag är drevprovsdomare (MÄAJ) och medlem i följande organisationer: Finska Hunduppfödar r.f. Finska Kennel Klubb, Finska taxklubb, Svenska taxklubb, Norska taxklubb, Taxklubb sydväst och Ålands taxklubb.

Har gått Finska kennelklubbens uppfödnings och avels kurser samt FTK:S kurs för grytprovsinstruktör.

Kotimme Ahvenanmaalla Bergön saaressa Finströmin kunnassa

På min hemsida hittar du information om våra hundar, ankommande valpar samt tidigare kullar.

fakta sidan har jag försökt samla råd om taxens skötelse & hälsovård, information om de flesta provformer & anmälnings-blanketter & regel & kortningar som används på provresultat och utställningar, och lite om sjukdomar hos taxen.

Dagböckerna innehåller, bilder och annat som rör våra hundar, hälsningar och bilder från valparnas ägare, samt alla kullar har en egen valpdagbok med bilder. Fotosidan innehåller förståss o bilder.

Innehåll sidan gör lättare att navigera på mina sidor

E-postadress och andra mina kontakt uppgifter finns på contact sidan

 

I varje år försöker vi, tillsammans med PB (Playadel Bergs) tax ägarna, ordna träffar, tävlings resor eller/och jaga tillsammans.

Bilder och reportages om tidigare träffar hittar du på dagböckerna och från  foto sidan.

 

Taxuppfödning och  all sysselsättning med taxarna har get mig mycket. Jag har lärt mig massor, fått många nya bekanta och besökt många nya platser.

Jätteroligt är att några av mina uppfödningars ägare har blivit mina goda vänner även privat. Tillsammans har vi upplevt fina och mindre  ypperliga stunder.  Efter några timmars sömn i minibuss säten,  fryst utanför färjterminal i de tidiga morgontimmarna, och väntat att dörrarna ska öppnas. Badat tillsammans i rökbastu och vildmarksbad. Blivit blöta i skogen och svettats i sommarhettan på utställningar. Har sovit på de bästa och de värsta övernattnings ställen. Men roligt har vi haft.

Så jag kan konstatera, efter allt resanden, att en tax ägare alltid ska ha med sig en pannlampa, en hel del kompost galler och inga ljusa kläder.

 

Jag hoppas att du trivs på våra sidor och skriv gärna en hälsning i gästboken.

Mervi Nordqvist

Uppdaterad 13 december 2012

 

Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen kielletty!    Bilder & annat material får ej kopieras utan tillstånd